Geschiedenis

O.R.C. Black Bulls wil zich manifesteren als een rugby club voor de regio en is gevestigd tussen twee grote dorpen Venray en Boxmeer. Initiator Frank Volleberg, oud-speler van URC, kon na zijn verhuizing terug naar zijn geboorte regio de sport Rugby maar moeilijk los laten. Inmiddels spelend bij Venlo wilde hij graag de sport meer bekendheid geven in zijn omgeving. Zo is het idee ontstaan om in 2015 te beginnen kennismakingstrainingen. Eerst in Holthees, maar in de zomer van 2016 kwam sportpark Stevensbeek in beeld.

Gelukkig bleken deze trainingen een groot succes. Ondanks dat de rugbysport niet heel bekend was in de regio Overloon vonden jong, oud, man én vrouw de weg naar het sportpark in Stevensbeek. Toen de trainingsaantallen wekelijks de 30 personen aantikte werd het enthousiasme onder de aanwezigen alleen maar groter. De basis was er en er werd besloten om de stoute schoenen aan te trekken door een rugbyclub op te richten. De Overloonse Rugby Club (O.R.C.) Black Bulls was een feit. Op het sportpark van SVS in Stevensbeek is inmiddels een prachtig rugbyveld gerealiseerd. Met dank aan diverse sponsoren welke dit mogelijk maakte.

Zoals sommige wel weten is in Overloon een groot oorlogsmuseum gevestigd, opgericht ter nagedachtenis aan de slag om Overloon in sept 1944. De naam en het logo van de Black Bulls is om die reden dan ook afgeleid van The Black Bull. Dit was de 11e pantserdivisie van de Engelsen die samen met de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog Overloon en omgeving hebben bevrijd tijdens de slag om Overloon. Voor meer info over deze slag zie Wikipedia!

We zijn als club erg trots dat we vanaf het 1e seizoen 2018-2019 volledig zelfstandig met een herenteam deelnemen aan de competitie in de 4e klasse Zuid Oost. Rugby heeft inmiddels al steeds meer aandacht in de regio en ook sponsoren hebben inmiddels de weg richting de club gevonden.

Onze drive heeft zich geuit in het oprichten van een damesteam (ORC Black Bulls Ladies) en een jeugdafdeling. Dit was mogelijk door het enthousiasme van meerdere leden welke zijn opgeleid tot coach WR 1 en 2.

Hiermee willen we voor de toekomst voor iedere leeftijdsgroep en geslacht Rugby blijven aanbieden. Het geven van clinics is voor ons een belangrijk wervingsonderdeel. Het eerste Rugby programma met een groep van 60 leerlingen van scholengemeenschap Metameer was al een groot succes! Hopelijk breidt het rugby virus zich uit in onze omgeving, zodat we over een aantal jaar kunnen zeggen dat Rugby in de regio Overloon een groot succes is.

Graag tot ziens!